top of page

WAT IS DIGITALE ARCHITECTUUR?

Digitale architectuur gaat over het optimaal verbinden van de doelen,  processen, informatie en technologie van de organisatie om digitale middelen zo optimaal mogelijk in te zetten voor de organisatie.

Een optimale architectuur garandeert interoperabiliteit (= vrije uitwisseling) van informatie over alle systemen binnen en buiten de organisatie door te voldoen aan standaarden. Ook in 'security by design' en 'privacy by design' speelt architectuur een grote rol. 

Architectuur zorgt ervoor dat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon op het door de doelgroep gekozen apparaat kan worden uitgewisseld, in de meest optimale vorm.

Wat is digitale architectuur?: Lijst

ARCHITECTUUR VERBINDT

De digitale architectuur verbindt de business architectuur met de informatie-architectuur, de applicatie-architectuur en de technologische architectuur. Waarbij de business-architectuur leidend is, en niet de technologie of de applicaties.

De business-architectuur met de doelen, de governance en de processen van de organisatie is leidend.

De informatie-architectuur geeft semantiek en structuur aan de informatie en verbindt de informatie met de processen binnen en buiten de organisatie.

De applicatie-architectuur bepaalt welke applicaties op welk moment welke informatie moeten uitwisselen in het proces.

De technologische architectuur maakt het technisch mogelijk dat de systemen en de informatie optimaal worden ingezet.

Wat is digitale architectuur?: Tekst

ADVIES BIJ DIGITALE ARCHITECTUUR

TIMAF begeleidt organisaties in hun digitale architectuur.


Na een analyse van de digitale volwassenheid, geven wij advies over de digitale strategie, informatie- en procesmanagement, verandermanagement, de culturele transitie, digitale governance en de enterprise architectuur.

Zo helpen wij de organisatie naar een hoger niveau van informatievolwassenheid. Dat is essentieel voor een geslaagde digitale transformatie.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel +31 (0)6 1446 5585.

Wat is digitale architectuur?: Tekst

JA, ik wil graag een vrijblijvend gesprek over onze digitale transformatie.

Bedankt voor je inzending!

Wat is digitale architectuur?: Potentiële verkoop
bottom of page