WAT IS INFORMATIE-ANALYSE?

Informatie-analyse is de methode van het continu meten en verbeteren van de kwaliteit, de toegankelijkheid en de waarde van de informatie voor de doelgroepen van de organisatie.

 

Organisaties die hun informatie en informatiesystemen goed op orde hebben, en deze informatie ook snel en continu optimaliseren, hebben een blijvende voorsprong op hun concurrenten.

 

INFORMATIE-ANALYSE IN DE EIM LEVENSCYCLUS

Informatie-analyse is een onderdeel van enterprise informatiemanagement (EIM), een raamwerk voor het  systematisch plannen, ontwikkelen, beheren, distribueren, evalueren en behouden van alle enterprise informatie in een organisatie.

In de planfase van de EIM levenscyclus worden de organisatiedoelen vertaald in een informatiestrategie.  In de evalueerfase worden de meerwaarde van de informatie en de efficiëntie van het informatieproces gemeten en geoptimaliseerd. In de behoudfase waarin wordt bepaald of de informatie nog bijdraagt aan het organisatieproces.

 

Poster levenscyclus informatiemanagement

TIMAF ontwikkelde een poster waarin de hele levenscyclus van informatie is opgenomen.

Gebruik deze poster om het proces van informatiemanagement te analyseren en te verbeteren.

lifecycleposter_NL.jpg

ADVIES BIJ INFORMATIE-ANALYSE

TIMAF begeleidt organisaties bij de informatie-analyse.

Na een analyse van de digitale volwassenheid, geven wij advies over de digitale strategie, informatie- en procesmanagement, verandermanagement, de culturele transitie, digitale governance en de enterprise architectuur.

Zo helpen wij de organisatie naar een hoger niveau van informatievolwassenheid. Dat is essentieel voor een geslaagde digitale transformatie.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel +31 (0)6 1446 5585.

 

JA, Ik wil graag praten over het leren analyseren en optimaliseren van onze processen.

Bedankt voor je inzending!

 

Relevante trainingen

 • 10 mrt. 2023 14:00 – 16:00
  Webinar
  Leer de digitale volwassenheid van je organisatie te bepalen en te verbeteren.
 • 18 apr. 2023 09:30 – 26 apr. 2023 09:30
  DRUK Utrecht, Westerkade 30, 3511 HC Utrecht, Nederland
  4-daagse praktijktraining in Business Process Management (BPM). 18, 19, 25 en 26 april 2023. Maximaal 8 cursisten. Neem je eigen casus mee! De laatste dag presenteer je wat je hebt geleerd in je eigen casus.
 • 15 nov. 2023 09:30 – 23 nov. 2023 16:30
  DRUK Utrecht, Westerkade 30, 3511 HC Utrecht, Nederland
  4-daagse praktijktraining in Business Process Management (BPM). 15, 16, 22 en 23 november 2023. Maximaal 8 cursisten. Neem je eigen casus mee! De laatste dag presenteer je wat je hebt geleerd aan de hand van je eigen casus.