top of page

WAT IS PROCESANALYSE?

Procesanalyse is de methode van het analyseren van de ‘as is’ organisatie- en informatieprocessen om ze vervolgens ‘to be’ te kunnen optimaliseren.


Organisaties die hun processen goed op orde hebben, en deze processen ook snel en continu optimaliseren, hebben een blijvende voorsprong op hun concurrenten.

wat is procesanalyse?: Lijst

PROCESANALYSE IN DE BPM LEVENSCYCLUS

Procesanalyse is een onderdeel van business process management (BPM), een raamwerk voor het beschrijven, analyseren, optimaliseren, simuleren en observeren van informatie- en organisatieprocessen.

BPM heeft een levenscyclus, die loopt van het identificeren van processen via ontdekken en analyseren naar optimaliseren, simuleren, implementeren en observeren en weer teug naar ontdekken.

wat is procesanalyse?: Tekst

Poster BPM levenscyclus

TIMAF heeft de levenscyclus van business procesmanagement opgenomen in een handige poster.

Je vindt hier alle fasen van de BPM levenscyclus, die loopt van het identificeren van processen via ontdekken en analyseren naar optimaliseren, simuleren, implementeren en observeren en weer teug naar ontdekken.

Je kunt deze poster gebruiken om je collega’s en opdrachtgevers uit te leggen wat procesmanagement allemaal inhoudt en hoe je naar optimale processen toewerkt.

BPM_poster NL.png
wat is procesanalyse?: Afbeelding

Relevante trainingen

 • 15 nov 2023 09:30 – 23 nov 2023 16:30
  DRUK Utrecht, Westerkade 30, 3511 HC Utrecht, Nederland
  4-daagse praktijktraining in Business Process Management (BPM). 15, 16, 22 en 23 november 2023. Maximaal 8 cursisten. Neem je eigen casus mee! De laatste dag presenteer je wat je hebt geleerd aan de hand van je eigen casus.
 • 18 apr 2023 09:30 – 26 apr 2023 09:30
  DRUK Utrecht, Westerkade 30, 3511 HC Utrecht, Nederland
  4-daagse praktijktraining in Business Process Management (BPM). 18, 19, 25 en 26 april 2023. Maximaal 8 cursisten. Neem je eigen casus mee! De laatste dag presenteer je wat je hebt geleerd in je eigen casus.
 • 10 mrt 2023 14:00 – 16:00
  Webinar
  Leer de digitale volwassenheid van je organisatie te bepalen en te verbeteren.
wat is procesanalyse?: Events List

ADVIES BIJ PROCESANALYSE

TIMAF begeleidt organisaties bij de procesanalyse.

Na een analyse van de digitale volwassenheid, geven wij advies over de digitale strategie, informatie- en procesmanagement, verandermanagement, de culturele transitie, digitale governance en de enterprise architectuur.

Zo helpen wij de organisatie naar een hoger niveau van informatievolwassenheid. Dat is essentieel voor een geslaagde digitale transformatie.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel +31 (0)6 1446 5585.

wat is procesanalyse?: Tekst

JA, Ik wil graag praten over het leren analyseren en optimaliseren van onze processen.

Bedankt voor je inzending!

wat is procesanalyse?: Potentiële verkoop
bottom of page