top of page

WAT IS DIGITALE TRANSFORMATIE?

Digitale transformatie is de verandering die een organisatie doormaakt om beter te kunnen voldoen aan de eisen en mogelijkheden van het digitale tijdperk waarin wij nu leven.

Organisaties die een succesvolle digitale transformatie doorgaan, hebben een blijvende voorsprong op hun concurrenten.

 

Een digitale transformatie is in de regel bedoeld voor organisaties die al langere tijd bestaan. Zij moeten concurreren met start-ups en ‘digital-born’ bedrijven als Google en Amazon die al vanaf hun begin digitaal ‘denken’.

Wat is digitale transformatie?: Lijst

DE TRANSFORMATIE GAAT NIET OVER TECHNOLOGIE
 
Digitale transformatie gaat niet zozeer over het gebruik maken van nieuwe technologie, maar vooral over strategie en een nieuwe manier van denken.

Het is dus meer een organisatietransformatie of business transformatie. Digitale transformatie is ook geen traditionele reorganisatie waarin met hiërarchieën en afdelingen wordt geschoven.
 
Een organisatie die een transformatie aan wil gaan, richt zich 100% op de waarde die het oplevert voor de klant.
 
De klant wordt letterlijk centraal gesteld, concurrenten worden als partners gezien, innovatie krijgt alle kans en medewerkers en informatie worden als strategische 'assets' beschouwd.

Wat is digitale transformatie?: Tekst
Wat is digitale transformatie?: Tekst

DIGITALE VOLWASSENHEID BEPAALT HET SUCCES VAN DE TRANSFORMATIE

Digitale transformaties mislukken zeer regelmatig. Dat komt meestal omdat de organisatie nog niet volwassen genoeg is om de transformatie succesvol te maken.

De digitale volwassenheid van de organisatie geeft aan hoe de organisatie omgaat met de organisatorische, informatietechnische, technologische en culturele uitdagingen van een digitale transformatie.

Hoe hoger het volwassenheidsniveau hoe groter beter een organisatie in staat is om succesvol te zijn in het digitale tijdperk waarin wij nu leven.

Het bepalen van de digitale volwassenheid geeft een organisatie houvast in het bepalen welke vervolgstappen moeten worden gezet om naar een hoger niveau te komen en daarmee de digitale transformatie van de organisatie te realiseren.

0. mail - rond.png

Abonneer je op de DIGIVOLWASSEN.NL nieuwsbrief
Ontvang maandelijks nieuws en tips voor je digitale transformatie.

Bedankt voor je inzending!

ADVIES BIJ DIGITALE TRANSFORMATIE

TIMAF begeleidt organisaties in hun digitale transformatie.


Na een analyse van de digitale volwassenheid, geven wij advies over de digitale strategie, informatie- en procesmanagement, verandermanagement, de culturele transitie, digitale governance en de enterprise architectuur.

Zo helpen wij de organisatie naar een hoger niveau van informatievolwassenheid. Dat is essentieel voor een geslaagde digitale transformatie.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel +31 (0)6 1446 5585.

Wat is digitale transformatie?: Tekst

JA, ik wil graag een vrijblijvend gesprek over onze digitale transformatie.

Bedankt voor de inzending!

We nemen snel contact met je op.

Wat is digitale transformatie?: Potentiële verkoop

ZELFTEST DIGITALE VOLWASSENHEID ​​

Het volwassenheidsmodel van TIMAF helpt de digitale volwassenheid van je organisatie vast te stellen. Het geeft ook ondersteuning bij het bepalen wat er moet gebeuren om naar een hoger niveau te komen en het maakt duidelijk waar prioriteit aan moet worden gegeven.

TIMAF ontwikkelde een handige zelftest om de organisatie te scoren op de digitale volwassenheid.

Beantwoord de vragen in deze zelftest en stuur de resultaten op. Je krijgt binnen 5 werkdagen een gratis analyse en een stappenplan.

Digitale volwassenheidsmatrix - 0_edited.jpg
Wat is digitale transformatie?: Afbeelding
Wat is digitale transformatie?: Events List
Banner - BPM-training april.png
bottom of page