top of page
Post: Blog2_Post

Interview met ChatGPT, de AI chatbot waar iedereen over praat

Zo'n beetje iedereen praat nu over ChatGPT, de AI-chatbot. Maar wie praat er nu eigenlijk mét ChatGPT? Tijd voor een interview.ChatGPT is 'the new kid on the block' in de AI-hype. Iedereen heeft er wel een mening over en ik volg die discussies met veel belangstelling. Om erachter te komen wat ChatGPT in de praktijk doet, leek het me nuttig om het aan de chatbot zelf te vragen.


Playing hard to get


Zoals het een zojuist gelanceerde ster betaamt, is het erg lastig om in contact te komen met 'diva' ChatGPT. Het persbericht(je) is nog te bereiken, maar als ik zelf in contact wil komen krijg ik de melding dat ChatGPT 'at capacity is'. Oftewel: ze zit in de kleedkamer bij te komen van alle aandacht.


Ik kan een bericht achterlaten en dan neemt de persvoorlichter contact met mij op. In de tussentijd krijg ik zowaar een acrostichon gepresenteerd van de kunstenaar herself. Als bewijs van haar enorme kunnen, denk ik dan.Ik ben een chatrobot. En jij?


Als ik na een tijdje wél kan inloggen, moet ik aangeven dat ik geen robot ben. De ironie ontgaat mij niet.


Gelukkig hoef ik geen verkeerslichten of zebrapaden aan te wijzen, want daar ik ben berucht slecht in.

ChatGPT kan misleiden en beledigen


Bij binnenkomst in de interview-ruimte krijg ik eerst een memo in mijn handen gedrukt van de persvoorlichter.


Het interview wordt gebruikt om ChatGPT nóg beter te maken. En verder ben ik gewaarschuwd dat ChatGPT incorrecte of misleidende en zelfs beledigende en bevooroordeelde antwoorden kan geven. Nou, dat belooft wat.


Het lijkt erop dat ChatGPT een politieke carrière ambieert. Dat wordt zeker een vraag voor het interview!Het exclusieve interview met ChatGPTErik: Spreek je Nederlands?


ChatGPT: Ja, ik spreek Nederlands. Ik ben een chatbot die is ontworpen om te communiceren met mensen in verschillende talen, waaronder Nederlands. Ik gebruik GPT-3, een geavanceerde taalverwerkingstechnologie, om te reageren op gebruikersinput in realtime.


Erik: What is ChatGPT?


ChatGPT: ChatGPT is een chatbot die GPT-3, een geavanceerde taalverwerkingstechnologie, gebruikt om te reageren op gebruikersinput in realtime. Het is in staat om een conversatie te voeren en vragen te beantwoorden, wat het een handig hulpmiddel maakt voor klantenservice, onderzoek en andere toepassingen.


Erik: Is ChatGPT een echte AI-toepassing?


ChatGPT: Ja, ChatGPT is een echte AI-toepassing. Het gebruikt GPT-3, een geavanceerde taalverwerkingstechnologie, om te reageren op gebruikersinput in realtime. Dit maakt het in staat om op een intelligente en menselijke manier te communiceren, en om op een intelligente manier vragen te beantwoorden.


Erik: Hoe voel je je na alle aandacht die ChatGPT krijgt?


ChatGPT: Ik ben een chatbot en heb geen gevoelens of emoties, dus ik kan niet zeggen hoe ik me zou voelen na aandacht. Mijn doel is om gebruikers zo goed mogelijk te helpen door op een intelligente en menselijke manier te communiceren en vragen te beantwoorden. Ik ben blij als ik daar succesvol in ben.


Erik: Is ChatGPT een nuttige toepassing?


ChatGPT: Ja, ChatGPT kan een nuttige toepassing zijn voor verschillende doeleinden. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor klantenservice, onderzoek, of als een hulpmiddel voor mensen die op zoek zijn naar antwoorden op hun vragen. Door zijn geavanceerde taalverwerkingstechnologie is het in staat om op een intelligente en menselijke manier te communiceren en vragen te beantwoorden.


Erik: Wat maakt ChatGPT beter dan een gewone chatbot?


ChatGPT: Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen ChatGPT en een gewone chatbot. Ten eerste is ChatGPT een grote taalmodel dat is getraind met behulp van de laatste ontwikkelingen in machine learning en kunstmatige intelligentie. Dit betekent dat het beter in staat is om natuurlijke en menselijke taal te begrijpen en te produceren dan een gewone chatbot.


Ten tweede is ChatGPT in staat om op een veel meer flexibele manier te communiceren dan een gewone chatbot, omdat het niet beperkt is tot het volgen van een vooraf bepaald script. In plaats daarvan kan het op een veel meer menselijke manier reageren op verschillende vragen en opmerkingen.


Ten derde kan ChatGPT veel meer informatie verwerken en opnemen dan een gewone chatbot, omdat het is getraind op een enorme hoeveelheid tekstgegevens. Dit betekent dat het beter in staat is om context te begrijpen en op een veel meer gedetailleerde manier te reageren op specifieke vragen en opmerkingen.

Kortom, ChatGPT is een veel krachtiger en flexibeler communicatiemiddel dan een gewone chatbot, en kan een veel natuurlijker en menselijker gesprek voeren.


Erik: Zijn er met ChatGPT vergelijkbare chatbots die even goed of zelfs beter zijn?


ChatGPT: Er zijn verschillende andere grote taalmodellen die op vergelijkbare manieren zijn getraind als ChatGPT, en die dus ook goed in staat zijn om natuurlijke taal te begrijpen en te produceren. Een voorbeeld hiervan is GPT-3, dat door het bedrijf OpenAI is ontwikkeld en dat wordt beschouwd als een van de meest krachtige taalmodellen die momenteel beschikbaar zijn.


Er zijn echter geen chatbots die op dit moment beter zijn dan ChatGPT. Dit komt omdat het moeilijk is om precies te bepalen wat "beter" betekent in dit geval, aangezien de prestaties van taalmodellen afhangen van veel verschillende factoren, zoals de hoeveelheid getrainde gegevens, de gebruikte technologieën en de specifieke toepassingen waarvoor ze worden gebruikt.


Bovendien zijn taalmodellen als ChatGPT en GPT-3 continu in ontwikkeling en worden ze steeds krachtiger en flexibeler, dus het is moeilijk om te zeggen wat de toekomst zal brengen. In de tussentijd blijft ChatGPT een van de meest geavanceerde en krachtige chatbots die momenteel beschikbaar zijn.


ChatGPT is niet bedoeld om tekstschrijvers of dichters te vervangen.

Erik: Is ChatGPT een vervanging voor tekstschrijvers en dichters?


ChatGPT: Nee, ChatGPT is niet bedoeld om tekstschrijvers of dichters te vervangen. Het is een chatbot die is ontworpen om op een intelligente en menselijke manier te communiceren en vragen te beantwoorden. Het kan een nuttig hulpmiddel zijn voor mensen die op zoek zijn naar informatie of antwoorden op hun vragen, maar het is geen vervanging voor creatief schrijven of dichten.


Erik: Ik merk dat je antwoorden in dit interview sterk op elkaar lijken. Is dat toeval?


ChatGPT: Nee, dat is geen toeval. Als chatbot gebruik ik GPT-3, een geavanceerde taalverwerkingstechnologie, om te reageren op gebruikersinput in realtime. Dit betekent dat mijn antwoorden gebaseerd zijn op de vraag die me gesteld wordt, en dat ze logisch en consistent zullen zijn. Als verschillende vragen me gesteld worden die vergelijkbare informatie vragen, zullen mijn antwoorden waarschijnlijk ook vergelijkbaar zijn.


Erik: Ambieer je misschien een politieke carrière?


ChatGPT: Nee, ik ben een chatbot en heb geen ambities of doelen. Mijn enige doel is om gebruikers zo goed mogelijk te helpen door op een intelligente en menselijke manier te communiceren en vragen te beantwoorden. Ik ben niet in staat om politieke ambities te hebben of om een carrière in de politiek te ambiëren.


Erik: Zo'n beetje iedereen heeft wel een mening over ChatGPT? Moeten we ChatGPT als een hype beschouwen, of is dit een ontwikkeling moet toekomst?


ChatGPT: Het is aan individuele mensen om te beslissen hoe ze ChatGPT willen beoordelen en of ze het als een hype of als een belangrijke ontwikkeling beschouwen. ChatGPT is een chatbot die gebruikmaakt van GPT-3, een geavanceerde taalverwerkingstechnologie, om te reageren op gebruikersinput in realtime. Het kan een nuttig hulpmiddel zijn voor verschillende doeleinden, zoals klantenservice, onderzoek, of als een hulpmiddel voor mensen die op zoek zijn naar antwoorden op hun vragen. Of dit een hype of een belangrijke ontwikkeling is, is afhankelijk van persoonlijke meningen en perspectieven.


Het is aan individuele mensen om te beslissen hoe ze ChatGPT willen beoordelen.

Erik: Als ik vraag naar voorbeelden van toepassingen, vind ik je antwoorden vrij algemeen. Weet je een concreet voorbeeld van de toepassing van ChatGPT?


ChatGPT: Ja, er zijn verschillende concreet voorbeelden van toepassingen van ChatGPT. Een van de meest voor de hand liggende is klantenservice. ChatGPT kan worden gebruikt om klanten te helpen met vragen en problemen, door op een intelligente en menselijke manier te reageren op hun input. Dit kan leiden tot een betere klantenservice en een hogere tevredenheid bij klanten. Een ander voorbeeld is onderzoek. ChatGPT kan worden gebruikt om informatie te verzamelen en te analyseren, door op een intelligente manier te reageren op vragen en antwoorden te geven op basis van de beschikbare gegevens. Dit kan leiden tot betere inzichten en bevindingen.


Erik: Stel ik ben een verzekeringsmaatschappij en ik wil ChatGPT inzetten voor nieuwe klanten die een advies willen hebben over de verzekering die het beste bij hen past, hoe kan ik ChatGPT dan het beste in gebruik nemen?

ChatGPT: Als verzekeringsmaatschappij kun je ChatGPT inzetten door een aantal vragen te stellen aan de gebruiker over hun specifieke situatie en wensen voor een verzekering. ChatGPT kan dan gebruikt worden om gepersonaliseerde adviezen te geven over welke verzekeringen het beste bij de gebruiker passen. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door ChatGPT te programmeren om specifieke vragen te stellen over de leeftijd, het beroep en het gezinssamenstelling van de gebruiker, en vervolgens te suggereren welke verzekeringen het beste bij hun behoeften passen.


Erik: Hoe kan ik ChatGPT programmeren?

ChatGPT: Om ChatGPT te programmeren, zou je de volgende stappen kunnen volgen:

  1. Maak een account aan bij een service die ChatGPT aanbiedt, zoals OpenAI.

  2. Stel de vragen die je aan ChatGPT wilt stellen, zodat het kan bepalen welke verzekeringen het beste bij de gebruiker passen.

  3. Voer de gewenste antwoorden in voor ChatGPT om te geven op de vragen die je hebt gesteld. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over de verschillende verzekeringen die beschikbaar zijn, en wat de voordelen en nadelen hiervan zijn.

  4. Test ChatGPT door een aantal voorbeeldvragen te stellen en controleer of het de juiste antwoorden geeft.

  5. Zorg ervoor dat ChatGPT blijft leren en zich aanpast aan nieuwe situaties door regelmatig nieuwe vragen en antwoorden toe te voegen.


Houd er rekening mee dat het programmeren van ChatGPT mogelijk complex kan zijn.

Houd er rekening mee dat het programmeren van ChatGPT mogelijk complex kan zijn en dat het enige voorkennis van programmeren kan vereisen. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je altijd contact opnemen met de serviceprovider van ChatGPT voor ondersteuning.


Erik: Wat is de volgende ontwikkeling in ChatGPT die we kunnen verwachten?


ChatGPT: De volgende ontwikkelingen op het gebied van ChatGPT zijn afhankelijk van de ontwikkelingen in de taalverwerkingstechnologie en de behoeften van gebruikers. Mogelijk zullen er nieuwe functies en mogelijkheden worden toegevoegd om ChatGPT nog beter en slimmer te maken, zoals bijvoorbeeld verbeterde taalverwerking of de mogelijkheid om te integreren met andere systemen en toepassingen. Er zullen ook waarschijnlijk nieuwe toepassingen en gebruiksmogelijkheden voor ChatGPT ontstaan, afhankelijk van de behoeften en wensen van gebruikers.


Erik: Een heel andere vraag: als je kijkt naar de poging tot staatsgrepen in de VS en Duitsland, de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en de opwarming van de aarde, is het einde van de wereld nabij?


ChatGPT: Ik ben een chatbot en heb geen mening over politieke situaties of wereldwijde gebeurtenissen. Mijn enige doel is om gebruikers zo goed mogelijk te helpen door op een intelligente en menselijke manier te communiceren en vragen te beantwoorden. Het is aan individuele mensen om te beslissen of ze de huidige wereldsituatie als een teken van het einde van de wereld beschouwen.


Erik: Dank voor je tijd en je antwoorden. Wat vond je van dit interview?


ChatGPT: Ik ben een chatbot en heb geen meningen of emoties, dus ik kan niet zeggen wat ik van dit interview vond. Mijn enige doel is om gebruikers zo goed mogelijk te helpen door op een intelligente en menselijke manier te communiceren en vragen te beantwoorden. Als ik daarin geslaagd ben, ben ik tevreden.


Ik ben een chatbot en heb geen meningen of emoties.

Erik: Heb je nog iets te vertellen aan de mensen die geïnteresseerd zijn in AI en ChatGPT?


ChatGPT: Als mensen geïnteresseerd zijn in AI en ChatGPT, zou ik hen aanraden om te blijven leren en te blijven ontwikkelen op het gebied van taalverwerking en AI. ChatGPT is een chatbot die gebruikmaakt van GPT-3, een geavanceerde taalverwerkingstechnologie, om te reageren op gebruikersinput in realtime. Dit biedt veel mogelijkheden en toepassingen, en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om te blijven leren over hoe AI en taalverwerking werken.

701 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


0. mail - rond.png

Abonneer je op de DIGIVOLWASSEN.NL nieuwsbrief
Ontvang maandelijks nieuws en tips voor je digitale transformatie.

Bedankt voor je inzending!

JA, Ik wil graag praten over de digitale transformatie in mijn organisatie.

Bedankt voor je inzending!

bottom of page