top of page
Post: Blog2_Post

Eerste hulp bij digitale transformatie

Bijgewerkt op: 18 okt. 2022

Digitale transformatie is inherent aan onze tijd. We zijn als 't ware van een industriële naar een digitale revolutie geëvolueerd. En net als tijdens die industriële revolutie, heeft de digitalisering een enorme impact op ons werk en leven.


Transformaties vragen tijd én een goede begeleiding


Er is al veel (digitale) inkt gevloeid over het onderwerp, en de meningen zijn ongetwijfeld verdeeld. Maar een ding staat vast: de digitalisering valt niet meer te stoppen. We kunnen er dus maar beter bewust mee bezig zijn.


En bewust, dat wil zeggen: met alle kansen die zo'n digitale transformatie biedt. Maar evengoed met alle uitdagingen. Transformatie vraagt immers tijd én een goede begeleiding.


Digivolwassen.nl zet in op een geïntegreerde aanpak


Met digivolwassen.nl willen wij het management en de professionals van organisaties ondersteunen bij hun digitale transformatie. Want digitaal transformeren is geen sinecure. Het vraagt om een sterke visie, veel en diverse expertise, een sterke organisatie, doordachte processen, gepaste technieken en de juiste instelling en vaardigheden.


Vanuit het TIMAF volwassenheidsmodel bieden we een volledig kader om - rekening houdend met al die facetten - een geïntegreerde aanpak uit te werken voor jouw digitale transformatie.


Dimensie Cultuur zet de mens centraal


Sofie Meyer focust zich daarbij op de dimensie Cultuur. De mens in de transformatie. Het gedrag, de mind-set en vaardigheden die nodig zijn om een verandering duurzaam aan te pakken.


Vanuit haar passie heeft ze expertise opgebouwd in culturele transformaties, welzijn, teamdynamiek, organisatieontwikkeling, change & project management, en communicatie. "Mijn missie: met aandacht voor dialoog én vanuit een toekomstgerichte visie mens én organisatie begeleiden naar

duurzame groei."


Erik over Sofie: "Sofie vertegenwoordigt voor mij de essentiële schakel in de digitale volwassenheid. Als drie decennia werken in digitale transformatie mij iets heeft geleerd, dan is het wel dat de cultuur van de organisatie en de mensen die erin werken doorslaggevend zijn voor het succes. En niet de technologie."


De kracht van de multidisciplinaire aanpak


Erik Hartman vindt bij digitale transformatie juist de samenhang tussen alle disciplines interessant: én strategie én architectuur én governance én processen én informatie én technologie én de cultuur. Dat is prima samen te brengen, zo bewijst het TIMAF digitale volwassenheidsmodel.


Erik's uitdaging is het om het management en de professionals uit alle principes bij elkaar te brengen en te coachen in de digitale transformatie. Alleen met een multidisciplinaire samenwerking kan het een blijvend succes worden. "Niets zo mooi als mensen die van elkaar leren en die elkaar leren te vinden in het bereiken van een gemeenschappelijk doel."

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


0. mail - rond.png

Abonneer je op de DIGIVOLWASSEN.NL nieuwsbrief
Ontvang maandelijks nieuws en tips voor je digitale transformatie.

Bedankt voor je inzending!

JA, Ik wil graag praten over de digitale transformatie in mijn organisatie.

Bedankt voor je inzending!

Er zijn op dit moment geen geplande evenementen
bottom of page