top of page
Post: Blog2_Post

Heb jij een heldere visie voor je digitale transformatie?

Ik zie het al te vaak gebeuren in organisaties. Er is een acute brand - of men denkt dat het hevig brandt - en het bluskanon wordt in allerijl naar boven gehaald. Iedereen is in opperste staat van paraatheid, en begint wild om zich heen te spuiten. Het gevolg: brand geblust, Iedereen nat, en enorme waterschade als gevolg.Deze beeldspraak maar gewoon om aan te geven hoe digitale transformatie zonder een goed plan een maat voor niets kan zijn. Of het ene probleem vervangt door het andere.


En een goed plan, dat begint met een heldere visie


Want we zijn graag productief, we nemen graag het heft in handen als we streven naar verandering. We gaan graag snel over tot actie. Maar alles begint met een bepaalde nood. Alles start met de 'waarom'-vraag. Of zoals Simon Sinek het in zijn Ted Talk in 2009 zo compact stelde: 'Start with Why'.


Als je die waarom-vraag helder krijgt, kan je ook een heldere visie schetsen


Die visie geeft een antwoord op de waarom-vraag, en schetst perspectief om hiermee aan de slag te gaan. Volgende stap is dan om deze visie te vertalen naar de leefwereld van de mensen in de organisatie. Belangrijk is dus ook: kunnen mensen zich vinden in jouw visie? Is die duidelijk en concreet genoeg? En (h)erkennen ze de nood die erachter zit.


Als het antwoord op al die vragen 'ja' is, dan heb je een mooie basis om een écht 'burning platform' te creëren voor je transformatie. En om vanuit het juiste kader te gaan nadenken over prioriteiten, strategieën en next steps.


Een heldere visie helpt je dus om de échte brandhaarden te bestrijden


Bottom line: neem gerust de tijd om je visie uit te zetten. Om na te denken over de relevantie van je digitale transformatie. En of die de juiste oplossingen biedt voor het juiste probleem.


Meer weten? Of gewoon zin om je blik te verruimen rond digitale transformatie en nieuwsgierig hoe het digitale volwassenheidsmodel je daarbij kan helpen? Schrijf je dan in voor ons webinar 'Digitale volwassenheid'.19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


0. mail - rond.png

Abonneer je op de DIGIVOLWASSEN.NL nieuwsbrief
Ontvang maandelijks nieuws en tips voor je digitale transformatie.

Bedankt voor je inzending!

JA, Ik wil graag praten over de digitale transformatie in mijn organisatie.

Bedankt voor je inzending!

bottom of page