top of page
Post: Blog2_Post

De weg naar digitale volwassenheid loopt via technologie én cultuur

Organisaties maken een verandering door om beter te kunnen voldoen aan de eisen en mogelijkheden van het digitale tijdperk waarin wij nu leven. Die ‘digitale transformatie’ gaat echter niet alleen over technologie.Volgens een onderzoek van MIT Sloan en Deloitte is digitale transformatie een belangrijk item op de agenda van zowat elke organisatie. Maar men richt zich teveel op de technologie en te weinig op de mensen..


Cultuur maakt het verschil


Technologie is natuurlijk hip en cool. Het lijkt ook concreet. Maar het is niet genoeg. Een kritieke stap in elke digitale transformatie is het werken aan een cultuur die organisatieberde verandering en adoptie van de nieuwe manier van denken omarmt.


Digitaal volwassen organisaties hebben nog meer overeenkomsten: zij hebben een duidelijke en eenduidige digitale strategie, zij werken met interdisciplinaire teams en een cultuur van échte onderlinge samenwerking. Ze kijken ook 5 tot 10 jaar in de toekomst en werken daar gericht naar toe. En zij weten de succesvolle experimenten op te schalen naar innovatieve oplossingen.


De video Achieving digital maturity geeft een goede samenvatting van wat echt nodig is in digitale transformatie.Webinar - Cultuur in digitale transformatie


10 maart organiseren Sofie Meyer en Erik Hartman een webinar over de essentiële rol van cultuur in digitale transformatie, met de nadruk op leiderschap, teamveiligheid, welzijn, digitale vaardigheid en verandervaardigheid.


Er is voldoende ruimte voor interactie en vragen.


Als je je aanmeld voor de digivolwassen.nl nieuwsbrief of lid wordt van de Digital Transformation Community is deelname gratis.


Je bent van harte welkom!35 weergaven0 opmerkingen

Comments


0. mail - rond.png

Abonneer je op de DIGIVOLWASSEN.NL nieuwsbrief
Ontvang maandelijks nieuws en tips voor je digitale transformatie.

Bedankt voor je inzending!

JA, Ik wil graag praten over de digitale transformatie in mijn organisatie.

Bedankt voor je inzending!

bottom of page